Scaniazz Story – följ med på en odyssé! Episod 79

Scaniazz stolta historia började lida mot sitt slut.

Vi sökte oss inte ut på några längre äventyr vid den här tiden i mitten på 80-talet men i maj 1986 var det i alla fall dags för en ny Holländsk festival.

På ”Jazz in Duketown” spelade man mestadels på olika utomhusscener och hade ganska långa konserter. Det var deras 13:e internationella festival och stämningen var som vanligt på topp.

Vi hade fått en inomhusspelning på kvällen i ett stort garage och det blev en synnerligen intensiv tillställning där vi spelade i mer än fyra timmar med knappa pauser.

Det var trångt och varmt och de för Holland typiska små kalla ölglasen serverades med korta intervaller och kunde inmundigas i takt med att svetten rann.

En sak som inspirerade oss lite extra var att man hade gjort en förstoring av den här bilden på bandet från Jazzfesten i Malmö och den täckte en hel vägg!

Den sista Scaniazz-sättningen: Arne Højberg, Sven Bjerstedt, Björn Ekman, Paul Bocciolone Strandberg, Karl-Åke Kronqvist och Jan Nilsson.

Appendix I

På festivalen i S’Hertogenbosch (eller Duketown som de ville kalla sig i det här sammanhanget) stötte jag för första gången på den feminina jazzgruppen ”Certain l’aiment chaud” från Paris, med Kiki på kornett och som kapellmästare. Det blev ingen större kontakt oss emellan då men desto mer senare! Ur programmet:

Appendix II

Med Kalle på bas kunde vi spela den här favoritlåten från Johnny Dodds repertoar.

Scaniazz spelar Bull Fiddle Blues.
Inspelat i Lund, den 25 november 1987.

  • Paul Bocciolone Strandberg, kornett
  • Arne Højberg, trombon
  • Jan Nilsson, klarinett
  • Sven Bjerstedt, piano
  • Björn Ekman, banjo
  • Karl-Åke Kronqvist, kontrabass

«