Scaniazz Story – följ med på en odyssé! Episod 55

Det var en ynnest att få möta våren i Holland 1982. Tidigare hade vi mest gjort turnéer där på hösten, men nu var tajmingen bättre.

5 mars Amsterdam
6 mars Rotterdam Harbour Jazz Club
7 mars Eindhoven, Trafalgar pub- Uffe tillstöter
8 mars Hilversum
10 mars Breda Thijs van den Molen
12 mars Dendermonde Pub Crawl
13 mars Leerdam
14 mars Maastricht De Karosser

Vad minns jag av detta?

I Rotterdam gick det inget vidare. Vi var i händerna på en ljudman och publiken verkade vara inställd på hårdsvängande dixieland med trummor och mycket reverb i klarinettmikrofonen. Vi lyssnade trötta på en kassettinspelning av konserten direkt efteråt i bussen och deppade lite.

Men på söndagen dök Uffe som varit förhindrad tidigare upp precis till spelstart och det blev en fest som fortsatte med en stor indonesisk ristaffel efter spelningen.

I Hilversum, en plats som man mindes från mellanvåg på radion, var det en lite snobbig och pratsam publik, men när vi så på onsdagen kom till Breda var vi hemma – ja, mer hemma än hemma om ni förstår. Här hade vi vår publik liksom i Dendermonde i Belgien. Jag tror att vårt besök i Maastricht var det första och även där skulle vi få många vänner framöver.

Appendix I

Den traditionella melodin Careless Love med en inledande 12 takters blues har alltid varit en favorit. Här i en inspirerad version från Holland. Inspelat på Joseph Lam Jazz Café i Amsterdam den 3 april 1981.

  • Paul Bocciolone Strandberg, kornett
  • Arne Højberg, trombon
  • Ulf Björkbom, sopransax
  • Björn Ekman, banjo
  • Stefan Kärfve, tuba
  • Hans Bendroth, washboard

Appendix II

Ett stycke New Orleans jazz inspelat i Belgien. Den sällan, näst intill aldrig spelade melodin är från Lovie Austin’s repertoar.

Scaniazz spelar Too Sweet for Words. Inspelat live i Dendermonde på Honky Tonk Jazz Club, den 4 april 1981.

«