Let the Good Times Roll #76

Aunt Hagar’s Blues

Original Jazzmakers

För många år sedan började jag att använda en del av min tid till att leda kurser i ensemblespel med tidig jazzinriktning. Ett stort antal entusiastiska musikanter med varierande kunnande har deltagit under årens lopp och jag minns de flesta och tänker på dem med värme. Ibland blev det en så bra kombination av människor och instrument att ett band uppstod. Ett exempel är storbandet Southern Syncopaters som började som jazzkurs men snart stod på egna ben och som finns fortfarande. Smokehouse Jazzband hette en annan orkester och en ensemble som fortfarande träffas och som inleder våra jamsessions på La Couronne (vanligtvis sista torsdagen i månaden!) går under namnet Mattssons Serenaders eftersom det var där på den traditionsrika musikpuben som vi höll till.

På 80- och 90-talet fanns det ett annat framgångsrikt ”kursband” under min ledning Original Jazzmaker. Vi hade kurs varje onsdag i Malmö Jazzinstituts fina lokaler på Carlsgatan och därefter begav vi oss till Mässingshornet på Kirseberg där vi avslutade kvällen med en konsert.

När vi slipat vårt sound ordentligt och hade en bra hög med effektiva arrangemang i genuin 1920-talsstil nådde vi framgång och fick bland annat medverka vid jazzfestivalen i Breda i Holland!

Original Jazzmakers spelar Aunt Hagars Blues. Inspelad live på Breda Jazz Festival 1991.

  • Ingvar Georgii – kornett
  • Ronny Nilsson – trombon
  • Stefan Jerling – klarinett
  • Torgny Salö – piano
  • Lennart Herlin – banjo
  • Paul Bocciolone Strandberg – sousafon