Let the Good Times Roll #43

Far i Hatten

Hot House

Sommaren 1988 fick vi till ett samarbete med Far I Hatten i Folkets Park. Det var lyckat, för det blev ett komplement till den övriga verksamheten med en konsert i veckan på Mattssons. De band som inte fick plats där under sommaren kunde nu få spela till dans och lyssning under opretentiösa former med fritt inträde (om jag minns rätt).

Jag kommer ihåg en spelning där när det ösregnade hela kvällen och man kunde inte höra sig själv för regnet som smattrade mot väggarna i den lilla hemtrevliga kuren där man vanligtvis spelar. Jag gjorde en inspelning och på den har regnet tagit över totalt.

En annan gång, också det en kulen, stormig kväll fick jag förhinder i sista stund. Kiki fick ett gallstensanfall och jag fick ta hand om henne och vårt nyfödda barn, varför bandet fick spela utan mitt kornett-lead. Jag var orolig för att jag lämnat dem i sticket och ringde till Dymitr, trombonisten under kvällen och han svarade, faktiskt mitt i en låt under klarinettsolot, och sa: ”Här är bara två i publiken och dom spelar schack!”