Let the Good Times Roll #127

Resan till Kecskemét, Ungern

Paul and His Gang

Vi tuffade vidare med orkestern och det gick allt bättre, många repor och spelningar i de mest skiftande sammanhang. En dag tidigt på våren 1992 ringde en kompis, kornettist i Holland och frågade om vi kunde spela på en festival i Kecskemét, Ungern. Eftersom vi fick hoppa in för ett annat band med kort varsel kunde inte alla komma loss. Men en välspelad banjo kan (nästan) ersätta både piano och trummor och vi hade turen att få med oss Dennis på det instrumentet. Tillsammans med honom hade vi redan haft en del spelningar när det inte fanns något piano på plats.

Det blev en av de underligaste resor jag upplevt. Inte för att det hände särskilt mycket men stämningen. Framåtandan och entusiasmen i bandet stod i stark kontrast till den stillastående omvärlden när vi bilade genom de nyss förlösta länderna på andra sidan järnridån.

Färden företogs i Dymitr’s långa svarta mercedes och första anhalten var en gammal tant till honom i Polen. Vi hade en fin kväll, åt gott och spelade lite för värdfolket. På morgonen hade våren spelat ett spratt och täckt bilen med snö. Vi åt frukost och lyssnade på Chopin i radion innan vi tog tag i att gräva fram den.