Let the Good Times Roll #39

Den första kassetten

The Absalon Orchestra

Jag hade en kompis som hette Bertil. Han spelade klarinett, mest svensk folkmusik och hade bland annat tagit märke som riksspelman. Vi hade med ett gäng bland annat gjort en tripp till spelmansstämmor uppåt landet i Delsbo och Bingsjö. Nu några år senare satsade Bertil på att bilda skivbolag och göra naturtrogna akustiska inspelningar, mest med klassisk musik. Men bland hans favoriter var vår jazz/dansorkester Absalon.

En kassett blev det första resultatet av vårt samarbete. Utgåvan, inspelad live i Mars 1984 på Storkällaren i Lund, prisades i HiFi-tidskrifter (mest för val av mikrofoner, avstånd till desamma etc).

Leif ”Smoke Rings” Anderson stod för insidestexten och skrev bland annat: ”The Absalon Orchestra är mycket nära associerad med Scaniazz, en annan kombination ledd av Paul Strandberg, som nu i åtskilliga år med framgång ägnat sig åt att spela s.k. ”repertoar-jazz”, vilket i detta fall är äldre jazz framförd med entusiasm, värme och säker stilkänsla.”

Och han avslutade med orden: ”The Absalon Boys bringar tillbaka en tid då populärmusik först och främst var en källa till glädje och vederkvickelse – vare sig Ni motionerade på dansgolvet eller satt och tittade på. Så, vilket Ni än väljer just nu – have a nice time!”