Scaniazz Story – följ med på en odyssé! Episod 66

Den följande tiden efter det intensiva 1982 blev lite lugnare. Vi ville ju så gärna få igång någon verksamhet hemmavid så att man hade en del att göra även när man vilade sig efter turnéer. Efter Skotten, Chinatown, Bohemia och Pilgården hade inga nya spelställen dykt upp i hemstaden och verksamheten på studentnationerna i Lund var inte heller sig lik efter 70-talet.

Vi tog ett eget initiativ! Idén var att ha så kallad tedans på söndagar på ett ställe i Malmö och ett i Lund och verkligen se till att det blev regelbunden verksamhet så att det så småningom skulle komma publik utan att man behövde göra en dyr reklamkampanj. Hotell Kung Karl vid Stortorget i Malmö och restaurang Storkällaren vid ett torg med samma namn i Lund hade båda lämpliga festlokaler.

För att kunna få till träffar varje söndag fick vi involvera andra band såsom Delikatessorkestern från Skanör och Traditional Feetwarmers från Lund. Senare tillkom även andra orkestrar från vår region. I Malmö höll det inte så länge men på Storkällaren blev tedanserna snart populära. Lokalradion var där och gjorde ett roligt program och när Kvällsposten fick nys om det hela blev det ett reportage.

Appendix I

En av de originellaste låtarna som vi spelade in för Stomp Off 1982 var den här av Joe Trent och Fats Waller. Den hade varit orörd sedan mitten på 1920-talet.

Scaniazz spelar In Harlem’s Araby.
Inspelat i Köpenhamn, den 11 oktober 1982.

  • Paul Bocciolone Strandberg, kornett
  • Arne Højberg, trombon
  • Ulf Björkbom, klarinett
  • Jan Nilsson, altsax
  • Björn Ekman, banjo
  • Stefan Kärfve, tuba
  • Hans Bendroth, washboard

Appendix II

Arne, Stefan och jag. Vänner i evigheten, men ack, vad jag saknar dom grabbarna!

«