Let the Good Times Roll #72

Beträffande Jazzföreningen Hot House

Allt gick inte lika bra alltid. Tidigt på sommaren 1989 blev vi inblandade i ”Malmö Jazzdagar” som medarrangör och det gick sådär- åtminstone i ett fall. Evenemanget tillhör den typen av händelser som man helst vill glömma, därför kommer jag inte ihåg mycket men några bevarade tidningsartiklar bekräftar att det helt klart ägde rum.

Ett stort antal konserter genomfördes och den musikaliska standarden var hög. Cirka 400 musiker fördelade på 60 band från många länder deltog, funktionärer gjorde sina uppgifter, vad jag minns utan anmärkning och ett stort antal besökare var säkert nöjda med det dom fick för sina biljettpengar.

De var bara det att just antalet besökare var mycket litet i ett viktigt fall och på tal om pengar så kanske det hela gick back och fick täckas av kommunens förlustgaranti. Jag var dock aldrig inblandad i det ekonomiska så jag vet inte säkert. Hursomhelst fick vi, det vill säga Hot House, Jazz i Malmö och Blues 4 You, som arrangörer bära hundhuvudet i pressens kritik. Festivalens huvudnummer var Svend Asmussen på Pildammsteatern. Vid åsynen av den blott c:a 40-hövdade publiken kommenterade Asmussen med sedvanlig glimt i ögat: ”Hade jag vetat att ni inte skulle bli fler, kunde ni kommit hem till mig!”. En av nöjesjournalisterna gick i taket efter detta och visade ingen pardon utan strödde salt i såret ordentligt. Den artikeln har jag inte sparat men däremot den här som Christer Borg skrev i Kvällsposten inför evenemanget.

Artikel av Christer Borg i Kvällsposten.
Läs artikeln i .pdf format