Scaniazz Story – följ med på en odyssé! Episod 10

Det hade hänt en del på banjofronten. Povels teologistudier tog honom ifrån oss så vi fick med Bertil från Lundajazzen och hans metronomstarka beat landade perfekt i sammanhanget. Tyvärr blev han inte långvarig i bandet på grund av en flytt norrut. Nästa man på den viktiga posten blev Göran som jag mindes från tradjazzens första storhetstid i Malmö på ett ställe som kallades för Logen. Där dök han upp i slutfasen som mycket ung. Vi började få spelningar även i Köpenhamn, vilket kan ha hjälpts av att vi tog med en driftig (och duktig) banjoman därifrån som vikarie när vi åkte på vår första Stockholmsturné. (den 30 maj till den 2 juni 1974). Det var en stor mönstring av jazzgrupper i äldre stil på Gröna Lund och vi hade det stora nöjet att få vara med där bland annat.

På vägen upp rastade vi och jag tog ett klassiskt foto på gänget minus mig själv.

Appendix I

Här är affischen från festivalen på Gröna Lund 1974. En del namn känns igen som Olle Orrje, bror till Anders Orrje, Optimus Orchestra hade antagligen Hans Ingelstam på trombon och Kustbandet var naturligtvis också med under Jens Lindgrens trygga överinseende! Förmodligen var även Jan Stolpe och Holger Gross involverade i något band spelandes trumpet respektive banjo.

Appendix II

Här har vi det ”definitiva” programmet från festivalen på Gröna Lund 1974 där vi hade vårt framträdande på Siesta kl 22.30. I paraden träffade jag bl.a. trumpetarkollegerna Staffan Kjellmor och Bent Persson för första gången.

Appendix III

Gröna Lund höll sig även med artistkort när Scaniazz spelade där på festivalen den 31 maj 1974!

«