Scaniazz Story – följ med på en odyssé! Episod 46

Det gick som på räls med det nygamla bandet med en bra balans mellan rutin och energi – trots att vi nästan aldrig repade och inte heller i brådrasket lärde oss nytt material -vi hade så det räckte. Bland det första vi gjorde var att åka till Lübeck och spela. Arne som var slaktare och numera hade ”Tyren”, en egen restaurang i Kødbyn hade alltid minst en back öl och rikligt med sin hemmagjorda berömda ”rullepølse” med sig när vi plockade upp honom i Köpenhamn.

Det blev ett flertal besök hos klarinettisten Jürgen på hans klubb Doctor Jazz och en gång var det extra festligt med flera band och en maskerad. Jag måste erkänna att jag stod för en liten malör när jag försvann spårlöst efter spelningen för att dyka upp nästa förmiddag då vi skulle åka vidare. Det var långt före mobiltelefonernas tid och problemet var att jag råkade få med mig nyckeln till vårt flerbäddsrum på hotellet, så att resten av grabbarna fick sova i en och samma säng. (Blev jag förlåten? Jag tror det -och alla verkade glada ändå.) Kanske någon har en bild på det? Här är presentationen av spelkvällen:

Appendix I

En annan gammal favorit som vi spelade in på Rönnehomsskolan den 8 februari 1981 var Jazzin’ Babies Blues. Nu mer direkt inspirerad av King Oliver’s och Ollie Power’s (tuba riffet i näst sista chorus) inspelningar.

  • Paul Bocciolone Strandberg, kornett
  • Arne Højberg, trombon
  • Ulf Björkbom, sopransax
  • Björn Ekman, banjo
  • Stefan Kärfve, tuba
  • Hans Bendroth, washboard

«