Let the Good Times Roll #62

Stadsbiblioteks invigning

Hot House Jazzmen

Malmö Stadsbibliotek skulle återöppnas efter ombyggnad. Det firades med musikparad av Hot House Jazzmen vilket bland annat resulterade i några fina bilder. Man hade nu skrotat sin gamla musikavdelning och under detta ”evenemang” sålde man ut sina LP-skivor.

Medan vi spelade för att höja stämningen släppte man in den hungriga massan av LP-fyndare och kvar blev bara några smulor av de fina men slitna skivklassikerna. Jag köpte en George Lewis-LP för en tia.

Jag sörjde min älskade musikavdelning som gett mig mycket på 60-talet.

Det var verkligen en annan tid då. Det fanns två, möjligen tre skivspelare med lurar där man med tur kunde komma till och lyssna på musik. Jag satt ofta där och minns att en gång Bo Widerberg kom in i förvirrat tillstång och skulle ha hjälp med något. Deras nothäften med musik av bl.a. Jelly Roll Morton lånade jag hem i omgångar och en tjock bok om arrangering för jazzorkester hann jag aldrig bli klar med i tid och jag fick skamset lämna tillbaka den flera år senare.