Scaniazz Story – följ med på en odyssé! Episod 33

Sommaren 1978 kom och vi fick återigen hitta tillfälliga lösningar för att fixa de spelningar som dök upp. För det mesta gick det bra som när vi fick med Claus från Peruna på Landskrona Jazzfestival (där även Count Basie spelade) och allt gick perfekt utan att vi hade hunnit repa. Likaså när vi åter hade turen att få med Göran Eriksson under Sim-SM i samma stad.

Men vi hade ett jobb för Jazz i Malmö på Form Design Center där Frans genom ett missförstånd aldrig dök upp -han var ute med sin båt utan kontaktmöjlighet. Vi satt och laddade på vår gård på Gamla Väster där vi alla bodde just då, när arrangören dök upp och undrade var vi blev av, oklart med tiden också. Stress, förväntansfull publik som redan var på plats -och ingen Frans.

Året innan hade vi, Björn och jag testat att sjunga några ragtimelåtar och dom fick vi i hast kasta in och Neta fick också testa några helt nya saker och jag var förstås ensam blåsare mitt i allt detta. Oj, vad vi var ute på hal is men på en inspelning (från året innan) låter det inte så illa om vår lilla sättning trots allt, så jag tror att vi kom därifrån med hedern i behåll.

Scaniazz spelar Raggin’ the Baby to Sleep i 1977.

  • Paul Bocciolone Strandberg, kornett, sång
  • Björn Ekman, banjo
  • Stefan Kärfve, tuba
  • Hans Bendroth, washboard

«