SVENSK INFO

Efterfrågan har givit upphov till åtskilliga konstellationer med anknytning till Paul and his Gang ; Paul’s Playhouse, New York Trio, Java Blue, Swing Kings, Paul & Kiki m.fl. Vi kan erbjuda grupper som är skräddarsydda för att passa arrangörens lokal, budget och övriga önskemål.
Kontakta oss på :digitpaul@ownit.nu


JAZZNYTT
Paul and his Gang: Modernistic Jazz of the Twenties (Hot House)
Den som av skivtiteln förleds att tro att Paul and his Gang plötsligt har blivit “modernister”, kan lugnt koppla av. Det är fortfarande klassisk jazz av 20-tals modell som gäller för den ambitiösa Malmö-septetten. Musik i den anda som skapades av storheter som Frankie Trumbauer, Eddie Lang och – naturligtvis – Bix Beiderbecke på den tid det begav sig.
Repertoaren är intressant med en blandning av tämligen välkänt material som Victor Youngs och Ned Washingtons ” A Hundred Years from Today” , Don Redmans och Andy Razafs “Gee Baby; Ain’t I Good to You” och Hoagy Carmichaels “March of the Hoodlums”. Men här finns också en hel del udda nummer, sällan hörda men väl värda att plocka fram. Bland dem Carmichaels 20-tals komposition “Harvey” och Fats Wallers “Love Me” från 1937.
Allt är framfört med osviklig smak och en genuin känsla för den något sofistikerade och smått intellektuella jazz som brukade framföras av de bästa av de musiker som så småningom brukade hamna hos den tidens store, vite kapellmästare, Paul Whiteman.
Paul Bocciolone Strandberg och Kiki Desplat spelar bägge utsökt kornett och kliver då och då även fram till sångmikrofonen. Dymitr Markiewich trakterar trombon, Dennis Johnson banjo och Jonas Eilert tuba, eller närmare bestämt sousafon. De två övriga medlemmarna i bandet är altsaxofonisten/klarinettisten Lars-Erik Ström, vars personliga sätt att uttrycka sig på är en stor tillgång, och den mångsidige och alltid lika hörvärde pianisten Sven Bjerstedt, som också svarar för några av plattans bästa arrangemang.
Jan Olsson/
Skånska Dagbladet 13/10 2001

cd_modernistic_front